Joventut Socialista de Catalunya

Amb la SIDA no s’hi juga #STOPSIDA

#1D: Dia internacional de Lluita Contra la SIDA

La Joventut Socialista de Catalunya en el Dia Internacional de Lluita Contra la SIDA, denuncia el desmantellament de la sanitat pública que afecta directament a la prevenció d’aquesta malaltia

Cada any es comptabilitzen prop de 3000 casos de Sida a Espanya. Aquesta epidèmia està lluny de ser controlada. Les úniques pautes que garanteixen el control de la malaltia són un l’ús del preservatiu i un diagnòstic precoç, però un terç dels portadors de VIH no ho saben.

El desmantellament sanitari dut a terme pel govern del PP i també el de CiU ha deixat el nostre sistema sanitari sota mínims. Els malalts crònics han de tornar a pagar els seus medicaments, el Pla Nacional Sobre la SIDA s’ha desmantellat completament i les partides pressupostàries s’han reduït, tant en prevenció com en investigació. Amb aquest desolador panorama, els resultats són alarmants. I els més afectats, un altre cop, són els joves, doncs un terç dels nous contagis es produeixen entre els joves entre 20 i 29 anys.

Per aquest motiu la Joventut Socialista de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Lluita contra la SIDA, demana al Govern de Mariano Rajoy que deixi de desmantellar la sanitat pública, doncs afecta directament a la prevenció i investigació contra la SIDA.

Amb motiu d’aquest dia, la Joventut Socialista de Catalunya ha llançat la campanya “Amb la SIDA no s’hi juga #STOPSIDA” que vol sensibilitzar als i les joves que aquesta malaltia no és cosa del passat, ni de sort i que l’únic que pot frenar-la és la prevenció i l’ús del preservatiu en les pràctiques sexuals.

Salut, Socialisme i República