Joventut Socialista de Catalunya

Carta d'Arantxa Calvera a la militància explicant les raons i els objectius del #PleAturJuvenil

La JSC i el GPS han demanat un Plenari Monogràfic sobre la situació de la joventut i per fer front a l'escandalós atur juvenil.

Barcelona, 5 de febrer de 2013


Companys i companyes,

Ens adrecem a vosaltres per fer-vos partícips de què avui el PSC ha proposat la reivindicació de la JSC de celebrar un ple sobre l’atur juvenil al Parlament de Catalunya.

La JSC fa temps que reivindiquem que l’atur juvenil és una emergència nacional i que a data d’avui afecta al 52,1%, ha augmentat un 6,7% respecte l’any passat. No ens cansem de denunciar que Catalunya no és país per a joves, però amb això no n’hi ha prou. No volem restar parats veient l’actitud passiva del govern enfront de la massiva fugida de talent juvenil cap a altres països en busca d’un present millor.

Considerem imprescindible que el govern i la resta de grups del Parlament situïn l’atur juvenil en el centre del debat públic i polític i centrin el seu esforç en trobar solució. Líders europeus com Durao Barroso i Martin Schultz han posat de relleu en les darreres setmanes l’escandalosa taxa d’atur juvenil a Espanya.


Per aquest motiu la JSC va proposar al PSC la possibilitat de celebrar un Ple Monogràfic Extraordinari sobre l’atur juvenil al Parlament de Catalunya en aquest període de sessions. La JSC vol forçar al Govern a aprovar un Pla transversal per pal•liar els efectes de l’atur en el sector de població comprés entre els 16 i els 34 anys.

El PSC ha formalitzat públicament aquest compromís avui, a la roda de premsa al Parlament en la que ha comparegut el nostre Primer Secretari, Javi López i en la que ha destacat que “hi ha un milió de joves a Catalunya, hi ha un milió de joves que mereixen una resposta del Govern”.

D’ara en endavant la JSC haurem de treballar en aquesta nova oportunitat que s’obre al Parlament i a la que volem donar continuïtat als vostres municipis. Per això en les properes setmanes dialogarem amb la xarxa associativa juvenil per consensuar un paquet de mesures i propostes del PSC.

Us animo a treballar en aquest camí que hem emprés avui. La situació d'emergència que ens ha tocat viure als joves ens motiva dia a dia a continuar treballant amb més força en la nostra lluita per una Catalunya justa.

Companys, avui més que mai, la lluita continua! Perquè només tots junts, guanyarem el combat!


Arantxa Calvera
Viceprimera Secretària Institucional