Joventut Socialista de Catalunya

Carta del Primer Secretari 26N: Una alternativa al servei del poble de Catalunya

Després de la comtessa electoral, Javi López s'ha adreçat a la militància i reconegut el seu gran treball durant la campanya.

Benvolguts Companys i Companyes,

Com bé sabeu ahir diumenge vam celebrar una important cita electoral, Eleccions al Parlament de Catalunya, després d’un final brusc i un avançament electoral precipitat. La sensació de punt i a part en la política catalana, la transcendència que tots els partits van atorgar a la contesa i el profund malestar social i nacional van convertir les eleccions en una de les més participatives de la història de Catalunya.

La JSC – Joventut Socialista de Catalunya, és a dir, tots vosaltres, hem estat fent un gran esforç durant les darreres setmanes sota condicions molt difícils. Hem fet una campanya honesta que intentava denunciar una realitat punyent, dramàtica i desoladora, la que viu la nostra generació. I hem treballat durament per revertir aquesta situació.

Des de L’Executiva Nacional volem agrair-vos a tots vosaltres cadascun dels moments que heu dedicat a l’organització aquest temps. Arreu de tot el territori, centenars d’activistes de la JSC s’han deixat la pell en aquesta Campanya. El nostre més sincer reconeixement.

Novament el resultat obtingut pel socialisme català ha estat negatiu. En la línia del darrer cicle electoral, continuem perdent electors i tenim greus problemes per regenerar la nostre base electoral i connectar amb els espais més dinàmics de la societat. Els missatges, canvis i deures enviats per la societat catalana són inajornables.

De nou, tenim la percepció que el socialisme català ha estat incapaç de convèncer al vot juvenil. Però a diferència d’altres comtesses, en aquestes tot indica que hi ha hagut una alta participació en aquest sector d'edat.

El socialisme català ha d’abordar amb ambició la seva reconstrucció. Una reconstrucció que passarà en gran mesura per una refundació de l’esquerra catalana. Serà necessari exercir d’alternativa nítida al debilitat govern de CiU i donar una resposta política clara a la triple crisi que viu Catalunya: social, nacional i democràtica. I en aquest procés la JSC ha de jugar un paper clau.

Per últim, ens agradaria convidar-te al Consell Nacional que celebrarem el proper Dissabte 1 de Desembre a les 9.00h al Casal Pere Quart (Rambla 69, Sabadell). En el mateix Consell analitzarem els resultats i com abordar com a organització el futur polític del país. Donada la importància voldríem fer extensiva la invitació del mateix al conjunt de la militància.

Recordeu, el futur és a les nostres mans.

 

Javier López

Primer Secretari JSC

Documents adjunts