Joventut Socialista de Catalunya

“CIU i PP s’han carregat l’accés universal als estudis superiors encarint taxes i baixant beques"

La viceprimera secretària de la JSC, Arantxa Calvera, presenta al carrer una nova campanya per denunciar un cop més l’accés restringit a la Universitat imposat pel PP a Espanya i CIU a Catalunya

L’organització juvenil s’ha sumat a les manifestacions estudiantils d’avui a Barcelona, Tarragona i Girona, on ha distribuït les octavetes de la campanya en contra de les polítiques educatives que està aplicant la dreta

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) enceta una nova campanya a les xarxes i al carrer dirigida als i les joves per explicar i evidenciar com Convergència i Unió i Partit Popular s’estan carregant l’educació pública universitària, impedint que milers d’estudiants puguin accedir-hi o hagin de marxar.

La viceprimera secretària de la JSC, Arantxa Calvera, ha repartit la informació als manifestants de plaça Universitat juntament amb un grup de joves socialistes i ha denunciat la situació límit que es viu a Catalunya: “La pujada de taxes de CIU, amb el suport d’ERC, ha assolit la escandalosa xifra del 67% mentre que la mitjana estatal és del 13%, gens plausible tampoc. A més, les matrícules s’han encarit entre 600€ i 900€, esdevenint el preu mínim d’un curs acadèmic a Catalunya el segon més car a Europa. Avui ens manifestem de nou, i ho farem totes les vegades que calgui fins que recuperem els nostres drets robats”.

Per acabar d’adobar-ho, senyala Calvera, “el sistema de beques equitat de la Generalitat no funciona i és injust, perquè per compensar la pujada de taxes haurien d’arribar al 50% dels estudiants. Tot plegat ha provocat que aquest curs hagi augmentat un 24% el nombre d’estudiants catalans que decideixen marxar a altres universitats de la resta de l’Estat”.

L’organització juvenil critica alhora el sistema de beques imposat pel minister Wert, que deixa fora molts estudiants que haurien de rebre beca per qüestions econòmiques, que és el criteri que precisament garanteix la igualtat d’oportunitats i el principi pel qual s’haurien de fer les polítiques d’ajuts en l’àmbit educatiu.

La campanya consta d’octavetes que es continuaran per les Universitats catalanes i d’imatges per compartir a les xarxes socials a Facebook i Twitter amb les etiquetes #taxesabusives i #accésrestringit.

La JSC ha participat a les manifestacions que s’han realitzat a Catalunya per demanar la dimissió del ministre Wert, per mostrar l'oposició del col·lectiu estudiantil a la baixada de la partida econòmica en educació al Pressupostos Generals de l’Estat, per anar contra les polítiques educatives dels governs estatal i autonòmic i per lluitar en defensa de l'educació pública.

Documents adjunts

Galería d'imatges (2)