Joventut Socialista de Catalunya

La JSC denuncia el cinisme del PP i referma el seu compromís amb “European Youth Guarantee”

Els joves socialistes denuncien que el PP aprova una mida al Parlament Europeu després d’haver rebutjat la mateixa proposta del Grup Parlamentari Socialista al Congrés

Davant el drama d’atur juvenil que afecta greument al nostre país, la JSC aplaudeix el compromís aprovat per l’Eurocambra i recorda que és el resultat d’una llarga lluita que van iniciar els joves socialistes fa més d’un any a Brussel•les.

La Joventut Socialista de Catalunya celebra l’acord assolit en el Parlament Europeu en el marc de l’atur Juvenil sobre la introducció i aplicació dels sistemes de Garantia Juvenil als Estats membres.

A més, la JSC recorda que aquesta mida aprovada està relacionada amb la campanya que du portant a terme des de fa uns mesos: “Generació de la Crisi: Rise Up!”. La JSC, juntament amb 10 organitzacions juvenils socialistes d’arreu d’Europa, està fent una crida al Consell Europeu i al Parlament Europeu a rebutjar l’austeritat i actuar immediatament a favor d’una Europa de l’ocupació, l’ecologia i la democràcia.

La proposta d’“European Youth Garantee” aprovada pel Parlament Europeu té com a objectiu principal donar una sortida al jovent que porta més de quatre mesos aturat o sense estudiar. A través de la “European Youth Guarantee” l’Estat es compromet a oferir un lloc de treball, formació o pràctiques a qualsevol persona en condició de desocupació.

Així doncs, l’organització juvenil es complau per la mida aprovada pel Parlament Europeu ja que es veuen reflectits els esforços col•lectius dels joves socialistes catalans i europeus.

Tot i així, la JSC també vol aprofitar l’ocasió per denunciar que els Governs de l’Estat i de la Generalitat, incoherentment amb el seus posicionaments a l’Eurocambra, no estan a l’altura de les circumstàncies en els seus territoris. Així mateix, la JSC reclama a ambdós governs que deixin de tractar el tema de l’atur juvenil amb frivolitat i actuïn de manera conjunta amb la Unió Europea per a pal•liar una situació cada cop més ofegant i més insostenibles.