Joventut Socialista de Catalunya

La Joventut Socialista de Catalunya presenta la seva Carta Oberta al 12è Congrés del PSC

Javi López: “Si només tenim dirigents de la transició, només tindrem votants de la transició”

Més d’un centenar de joves militants de la Joventut Socialista de Catalunya han assistit avui a l’acte de presentació de la Carta Oberta de l’organització als delegats i delegades del 12è Congrés del PSC que s’ha celebrat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. Entre els assistents a l’acte també es trobaven dos dels quatre candidats a primer secretari del Partit, Pere Navarro i Joan Ignasi Elena. També han assistit membres de l’actual direcció del PSC com són Jaume Collboni, Josep Maria Sala ,el Primer Secretari de la Federació de Barcelona, Carles Martí i la Diputada al Parlament de Catalunya Eva Granados.

Javi López, Primer Secretari de la JSC, ha presidit l’acte acompanyat per dos representants de les noves generacions de socialistes europeus: Razzy Hammadi, ex-President del Meuvement de Jeunes Socialistes (Joventuts Socialistes Franceses) actualment Secretari Nacional de Serveis Públics del Partit Socialista Francès; i Thomas Maes, Secretari General de la ECOSY (Joves Socialistes Europeus).

Mentre Razzy Hammadi ha explicat el desenvolupament de les darreres primàries celebrades pel Partit Socialista francès (model al qual aspira la JSC) i que la necessitat de que des de l’esquerra es faci un esforç per evitar el que va dir Margaret Thatcher als 80: “No hi ha alternativa”, Maes ha exhortat a la necessària recuperació de la identitat dels partits socialdemòcrates europeus sense caure en el parany de “donar per fet que tenim un percentatge de vot assegurat”.

En el seu torn, Javi López ha presentat la que és la Carta Oberta de la JSC que basa totes les seves propostes en la “imperiosa necessitat del PSC de regenerar el seu electorat”. En aquest sentit, el jove dirigent socialista ha remarcat que “cal que el partit sigui més representatiu de la societat. Si només tenim dirigents de la transició, només tindrem votants de la transició”.

Les propostes de la JSC s’emmarquen dins de tres blocs:

1.- Gir d’aprofundiment democràtic, en el que els joves han de tenir una important implicació i presència. En aquest bloc els joves socialistes apostem per les primàries obertes a la ciutadania, perquè Catalunya compti amb un sistema electoral propi, i per la millora i la dignificació de la política.

2.- Claredat i ambició en el projecte polític dels i les socialistes catalans. En aquest bloc apostem per una regulació del sistema financer, per la Renda Bàsica de Ciutadania i per una reforma institucional de la Unió Europea en el marc d’una estructura federal.

3.- Reforçar l’agenda catalanista. Els joves socialistes demanem reforçar la veu i la visió del PSC a la política espanyola i catalana; impulsar un model de societat obert i cohesionat que reconegui la diversitat del nostre país tenint com a prioritat la garantia de la convivència; la construcció d’una nova agenda de reformes que garanteixi la conversió del Senat en una veritable cambra territorial; i un discurs i acció pública del PSC on es contemplin l’entesa i l’aprofundiment democràtic per tal de combatre els nacionalismes conservadors que ens envolten a Catalunya i a Espanya.

Enllaços

Documents adjunts

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)