Joventut Socialista de Catalunya

La JSC advoca per un Onze de Setembre de reivindicació social i nacional

Els i les joves socialistes presenten un manifest amb motiu de la Diada on animen el jovent català a reivindicar un present i un futur a Catalunya, tornant a denunciar l'exili econòmic


Arantxa Calvera, Viceprimera Secretària reclama "diàleg i entesa i que s'enceti urgentment el camí cap a un nou ordre constitucional federal, plurinacional i solidari"


La Joventut Socialista de Catalunya (JSC), amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, llença un manifest de denúncia per la situació crítica de la joventut a Catalunya, que veu com la taxa d'atur no baixa, es restringeix el seu accés a la universitat i a la formació professional i no existeix una política de beques justa. Calvera defineix la situació com una "autèntica emergència nacional" i culpa el govern per "haver dimitit de les seves responsabilitats" i deixar els joves sense present.

L'organització juvenil recorda que no s'ha aturat l'exili de milers de joves en la recerca d'una vida i un treball dignes per la manca d'oportunitats a Catalunya, i el govern de Mas n'és aliè a aquesta realitat. En aquest sentit, torna a reclamar al govern que acompleixi allò acordat al Ple monogràfic sobre la joventut al Parlament i posi en marxa les mesures aprovades per pal•liar l'impacte de la crisi en els joves i lluitar contra l'atur.

Calvera aprofita l'ocasió per demanar diàleg i actitud d'entesa tant al govern de Catalunya com el d'Espanya: "Denunciem l'ofensiva recentralitzadora del PP, atacant la llengua i l'escola en català i l'autogovern, però alhora reivindiquem que torni el catalanisme integrador com la única via que garantitza la unitat civil del poble i el progrés de Catalunya". "La lluita pels drets nacionals és indestriable de la lluita pels drets socials, perquè la dignitat d’un país requereix de justícia social, política i democràtica", afegeixen en el manifest.


Nou ordre

Els i les joves socialistes consideren que ha arribat l'hora de trencar amb l'estatus quo actual i cal construir un "nou ordre constitucional federal", en el qual Espanya reconegui la seva pluralitat, les seves llengües, reculli el dret a decidir i asseguri un pacte fiscal federal solidari. "Cal avançar i lluitar per aconseguir una organització federal a Espanya i una Europa més democràtica que aposti per la reactivació econòmica i la cohesió social", subratlla el text.

Documents adjunts