Joventut Socialista de Catalunya

La JSC conjuntament amb altres entitats, participa a la Trobada Jove al Sàhara organitzada pel CNJC

Una delegació de cinc militants de les Joventuts Socialistes de Catalunya, varem ser els encarregats de representar a la nostra organització als campaments de refugiats Sahrauís. El objectiu principal d’aquest projecte ha consistit en treballar conjuntament amb els joves sahrauís, a través de l’UJSARIO, per endegar a la tornada, un veritable procés de sensibilització a tots els nivells de la societat catalana.

Als campaments varem poder gaudir d’un excel•lent programa de visites organitzades per l’UJSARIO, on varem poder veure en quines condicions viuen els refugiats sahrauís. Entre aquestes visites podem destacar escoles, guardaries, museus i altres llocs emblemàtics. També voldríem agrair des de la JSC la cordialitat del poble sahrauí, per la seva hospitalitat.

El poble sahrauí viu en una deplorable situació fruit de la descolonització espanyola el 1975, i la posterior ocupació i expulsió per part del govern marroquí. Cal afegir la construcció del segon mur més gran del món per part del regne alahuí, i la repressió que encara avui continua als territoris ocupats. Tot aquesta gran injustícia, encara segueix gestionada per Nacions Unides, que no ha sigut capaç de resoldre el conflicte.

Des dels membres de la delegació de la JSC, creiem que aquesta Trobada Jove ha sigut un èxit en totes les vessants, en primer lloc per tenir la ocasió de viure de primera mà la seva situació, i en segon lloc, per reforçar encara més la nostra convicció envers la causa sahrauí, tal i com anteriorment havíem refermat en el Manifest sobre el Sàhara Occidental realitzat per la Comissió Internacional. Finalment esperem tenir l’oportunitat de poder explicar a la resta de companys, les nostres vivències amb el poble sahrauí.