Joventut Socialista de Catalunya

La JSC es converteix en membre de ple dret de la ECOSY

Una delegació de la JSC va viatjar a Bucarest per defensar la candidatura de la Joventut Socialista de Catalunya com a membre de ple dret dels Joves Socialistes Europeus.

En el marc del desè Congrés de la ECOSY (Joventut Socialista Europea) que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Bucarest, la Joventut Socialista de Catalunya s’ha convertit per unanimitat en membre de ple dret de l’organització.
Una delegació de la JSC formada per David Lizoain, Secretari de Política Europea i Internacional, i Arantxa Calvera, Secretària de Coordinació Territorial van viatjar a la capital de Romania amb un objectiu, defensar la candidatura de la Joventut Socialista de Catalunya com a membre de ple dret dels Joves Socialistes Europeus.

La ECOSY està conformada per les joventuts socialistes dels diferents Estats que formen la Unió Europea. Fins aquest cap de setmana, la JSC estava considerada com a organització observadora, tot i que va participar com a membre fundador de l’associació europea l’any 1992.

Per David Lizoain, Secretari de Política Europea i Internacional de la JSC “el que hem aconseguit aquest cap de setmana a Bucarest ha estat donar compliment a una reivindicació històrica dels joves socialistes catalans. Una fita a la que hem arribat gràcies al suport rebut per part dels companys de les Juventudes Socialistas de España. També vull destacar la gestió inoblidable des de la mesa del Congrés de la companya Laura Robles, veterana de la ECOSY.” Lizoain ha remarcat que “A partir d’ara la JSC tindrà el seu propi pes a la Joventut Socialista Europea, i això ens facilitarà la nostra tasca a l’hora de desenvolupar un projecte progressista europeu i per transmetre el missatge i les propostes del socialisme català.”
Lizoain es mostra molt satisfet per aquesta fita que ha assolit l’organització, a la que se li suma haver estat reconeguda com a membre de ple dret de la IUSY (Unió Internacional de Joves Socialistes) el passat mes de març de 2010.

El desè Congrés de la ECOSY va escollir Kaisa Penny de Finlàndia com a Presidenta, i a Thomas Maes de Bèlgica, com a Secretari General. En el Congrés es va definir a més, la línia ideològica que guiarà l'organització durant els propers dos anys i que té com a prioritat la lluita contra l'atur juvenil, l'educació, l'accés a l’habitatge i la immigració. A més es va decidir coordinar una acció conjunta contra l'extrema dreta europea.
 

Enllaços

Documents adjunts