Joventut Socialista de Catalunya

La JSC es fa ressò de la denúncia de SOS Racisme

La Joventut Socialista de Catalunya es fa ressò de la denúncia de SOS Racisme sobre les declaracions envers el Ciutadania i immigració del regidor i líder del grup municipal del Partit Popular de Barcelona fetes a El Periodico de Catalunya

Davant l’entrevista al Sr. Fernández Díaz, líder del grup municipal del Partit Popular de Barcelona, publicada avui 30 de setembre a El Periódico (vegeu document adjunt), des de SOS Racisme-Catalunya, volem denunciar, un cop més, el seu discurs racista i electoralista.

Alberto Fernández Díaz utilitza de nou la demagògia i el populisme per aconseguir vots sense pensar en les conseqüències de les seves declaracions en la convivència i la cohesió social.

El PP de Barcelona, igual que han fet altres grups municipals, ha perdut el seny; ja no té miraments en fer-se seus els posicionaments més reaccionaris, propis de l’extrema dreta, que contribueixen a instigar l’odi i el racisme entre veïns i veïnes i ens posen en greu perill de fractura social.

Denunciem les declaracions del senyor Fernández Díaz, aquest cop dirigides a la població immigrada i al poble gitano, utilitzant-los com a boc expiatori del descontent social que té unes causes globals a les que no fa cap referència. Seguint la seva estratègia, sembla ser que li dóna més rèdit assenyalar i culpabilitzar només a una part de la població.

La construcció d’una societat en la que hi tinguem cabuda tots i totes no passa per la persecució, la criminalització i la restricció de drets com promou el senyor Fernández Díaz. Sinó per una política inclusiva, apostant per les polítiques socials i vetllant per la igualtat de drets de totes i tots.

Senyor Fernández Díaz, realment pensa que les persones immigrades o el poble gitano es troben en situació de privilegi enfront la resta de ciutadans i ciutadanes? Pensem que això únicament ho diu amb interès electoralista i obviant l’amenaça que suposa per la convivència als barris. El convidem a llegir atentament la Llei d’Estrangeria, l’ordenança del civisme de Barcelona o les darreres notícies sobre els fets succeïts a França, per comprovar com queda la balança entre drets i deures d’aquestes persones.

És inadmissible que els partits polítics en la cursa de guanyar vots i espais perdin el respecte cap a les persones. I fem un crit a la societat catalana i a les seves institucions a vetllar per garantir discursos respectuosos, clars i sincers.