Joventut Socialista de Catalunya

La JSC fa una crida a la vaga i la mobilització màxima al carrer el 29-M

“La reforma laboral trenca l’equilibri entre empresari i treballador que ha caracteritzat el dret laboral fins ara” “Un cop més, CiU i el PP ens demostren que són dos cares de la mateixa moneda”

La Joventut Socialista també fa una crida a no fer compres i a reduir la despesa energètica demà passat, amb motiu de la vaga general.


La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) dóna suport a la vaga general convocada per UGT i CCOO pel 29-M i participarà de forma activa en les diverses manifestacions organitzades arreu del país aquest dijous. Per aquest motiu, la JSC fa una crida a tots els i les joves catalans perquè facin vaga i contribueixin a assolir una mobilització màxima al carrer. Per altra banda, també anima a participar en piquets informatius i a denunciar els piquets empresarials, a més de no fer compres i reduir la despesa energètica, com a mesures de suport a la vaga.

La JSC ha aprovat en el seu 14è Congrés, celebrat aquest cap de setmana a Mataró (Maresme), una resolució de rebuig de la reforma laboral en què n'exigeix la retirada i es compromet a lluitar-hi en contra. L'organització valora la reforma com “una ruptura laboral” i “un clar desequilibri en favor dels empresaris en les relacions laborals”, que “no servirà per estimular la contractació ni crearà ocupació” i que suposa un “retrocés de 30 anys en matèria laboral” que precaritza, encara més, la situació laboral dels i les joves.

En paraules del seu 1er Secretari, Javier López, “la reforma està construïda sota la premissa estúpida de que una devaluació interna (una baixada de salaris generalitzada com persegueix) farà guanyar competitivat a l’economia espanyola. Ha afegit “sota aquesta regla Haití seria el país més competitiu del món”. “Contribuirà a la reducció de drets laborals, dinamitarà la negociació col·lectiva i provocarà una caiguda del consum intern agreujant la recessió”. “Un cop més, CiU i el PP ens demostren que són dos cares de la mateixa moneda”.

Campanya a la xarxa

Per últim, la JSC també ha engegat a Internet una campanya contra la reforma laboral mitjançant el seu web i les xarxes socials. Entre altres accions, destaca l'elaboració d'un vídeo reivindicatiu que pretén explicar als i les joves els retrocessos en drets laborals que suposa la reforma que ha imposat el PP amb el suport de CiU.

Link vídeo-campanya:

http://www.youtube.com/watch?v=CXtyu8eVsTA&feature=share

Resolució contra la reforma laboral:

http://www.jsc.cat/fitxers/download/c5859f8b4c8e1901b1c9d682f6af66c63d603438