Joventut Socialista de Catalunya

Manifest contra el desmantellament de l'educació pública

El passat 16 d’abril el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, va donar l’estocada final a l’educació pública i de qualitat amb l’anunci de la retallada de 3.000 milions d’euros.

Després de patir les continues de retallades del govern convergent de la Generalitat, ara és el govern del Partit Popular qui s’encarrega de donar el cop final, obligant a les Comunitats Autònomes a reduir les despeses en diferents àmbits de l’educació.

Entre altres mesures, Wert ha anunciat l'increment del 20% la ràtio d'alumnes per aula i l'augment de les hores lectives del personal docent, el que suposarà la massificació de les aules i la precarització de la docència dinamitant la qualitat del sistema, condemnant Catalunya i Espanya a ser països poc preparats, desiguals i sense cohesió social.

Les mesures del ministre Wert també redueixen les possibilitats d’elecció dels i les jovesm del nostre país. La possibilitat que els centres de Batxillerat puguin escollir entre ciències o lletres suposarà que els i les estudiants hauran de realitzar desplaçaments més llargs o bé triar la branca que no volen per proximitat.

Les retallades que s’estan produint tant des del Govern de la Generalitat de Catalunya com des del Govern central suposaran danys irreparables contra una generació. No és viable la reducció en l’educació en moments de crisi, ja que cal apostar per capacitar els i les joves per tal d’afrontar el futur. En aquest sentit, ajornar el canvi del model de Formació Professional, modificació que per altra banda havien promès, seguirà aportant joves preparats per al sistema anterior, que no cobreixen les necessitats actuals del mercat.

El toc de gràcia per part del Partit Popular és la creació de les beques Manuel Fraga per a joves militants del partit, quan des del govern han reduït substancialment la partida de beques per a la resta dels i les joves espanyols.


Per tot això la Joventut Socialista de Catalunya reclamem:

- Una educació pública i de qualitat que garanteixi el futur de la nostra societat.
- Que el govern de l’Estat retiri aquestes mesures antisocials.
- Que el govern de CiU planti cara davant la invasió de competències realitzada pel
govern de l’Estat.
- Que l’educació sigui una despesa prioritària davant altres com la monarquia o l’església.