Joventut Socialista de Catalunya

  • Dilluns, 7 de Juny

La JSC es manifesto sobre l'us del burka o els vels integrals

La JSC com a organització democràtica i que creu fermament en la igualtat, en les llibertats i en els drets humans està rotundament en contra de tota acció i/o manifestació que denigri a l’esser humà.

Considerem doncs que la utilització del burka o del niqab atenta contra la llibertat de les dones, perquè les anul•la, les invisibilitza i són un clar símbol de discriminació cap a les mateixes. Considerem que l’ús del burka o del niqab no és un tema religiós. Únicament forma part d’una cultura patriarcal i masclista, que respon a la idea de la dominació del homes sobre les dones.

Per altra banda, tampoc podem caure en el debat estèril i del tacticisme que alguns partits de dreta i extrema dreta volen aprofitar per erosionar la cohesió social. Hem de reclamar un debat assossegat i clarificador entorn als drets i deures de la nova ciutadania.

Per tot això, la nostra organització que treballa per la llibertat i la igualtat es posiciona en contra de la utilització del burka i del vel integral. La Joventut Socialista aposta per un Pacte Nacional per la Laïcitat, com a espai comú de respecte a la llibertat religiosa i de pensament, on els límits són les lleis acordades de forma democràtica.