Joventut Socialista de Catalunya

Reivindiquem la II República, Continuem amb la Lluita.

Avui celebrem que fa 80 anys que Espanya es va donar una oportunitat a sí mateixa. El 14 d’Abril de 1931 es va crear el somni de tota una generació, en forma d’un país més just, més lliure i més igualitari.

Durant la seva curta durada es va desenvolupar un esforç colossal per modernitzar i democratitzar el nostre país. És suficient mencionar la reforma agrària, el sufragi femení, la creació de diversos Estatus d’autonomia, la separació efectiva de poders, l’aplicació de la llei a les institucions i en igualtat a les persones, les constants iniciatives destinades a difondre la cultura, l’immens esforç per crear una veritable educació del poble i pel poble o el gran avenç en matèria d’assistència sanitària. Transformacions que van permetre convertir un regne de súbdits en un país lliure de ciutadans.

Per tot això, la JSC Joventut Socialista de Catalunya commemorem en aquest 80è aniversari de la seva proclamació aquesta brillant etapa política i reivindiquem i agraïm el coratge, l’ambició i el talent de tota una generació d’homes i dones en la lluita pels seus ideals.

D’igual forma, des de la JSC reclamem la República com la forma d’estat més justa i igualitària. Creiem imprescindible que les nostres institucions reflecteixin amb fidelitat que un dels principis rectors de la nostre societat és la igualtat. Com també reivindiquem el republicanisme com a tradició mil·lenària que va inspirar la república democràtica espanyola.

Reivindicar la memòria republicana és creure en el nostre propi futur.