Joventut Socialista de Catalunya

Valoració de la JSC dels 100 dies de Govern: Un govern fort amb els dèbils i dèbil amb els forts

Ara que es compleixen 100 dies del nou govern de la Generalitat i que els fa coincidir amb l’anunci de la supressió del impost de successions cal que la societat catalana comenci a valorar els resultats de les seves iniciatives, o la manca d’aquestes.

L’anunci d’aquest matí i la supressió de l’ impost significarà que la Generalitat deixarà d’ingressar 400 milions d’euros (que és el que costarien, per exemple, fer 80 escoles) i que paguen només 529 catalans. La JSC creu que és profundament incoherent i insolidari abordar una retallada del pressupost públic i demanar esforços al conjunt de la societat catalana a la vegada que s’elimina un impost que ha quedat destinat a les grans fortunes i que té una forta capacitat redistributiva. Cal recordar que durant els 100 primers dies el Govern ha dedicat el seu temps a anunciar retallades socials molt rellevants en àmbits com l’educació i la sanitat.

El 1er Secretari de la JSC, Javier López, ha declarat “Catalunya no mereix un govern fort amb els dèbils i dèbil amb els forts. És injust i mostra del tarannà de l’actual President preparar el terreny per realitzar un pressupostos fortament regressius pels serveis conquerits pels ciutadans i rebaixar els impostos a les grans fortunes del país”. La JSC manifesta que s’oposarà amb fermesa a les retallades socials i s’adherirà a les mobilitzacions que de ben segur sorgiran a la societat catalana els propers mesos.