Joventut Socialista de Catalunya

Violència no és amor. Si t’estima no et controla

#25N: Dia internacional Contra la Violència de Gènere

La Joventut Socialista de Catalunya en el Dia Internacional en Contra la Violència de Gènere, denuncia la desaparició de recursos i proteccions

Enguany commemorem que ja fa 10 anys es va aprovar la llei integral contra la violència de gènere. Però malauradament, la Joventut Socialista de Catalunya no tenim res a celebrar, ja que les retallades de l’Estat fan que la llei quedi buida de contingut i sigui impossible la seva aplicació.

Malgrat el gran avenç impulsat durant el mandat de Zapatero, la violència de gènere, lluny d’extingir-se, segueix guanyant terreny a l’actualitat. Això es deu principalment a l’abandonament de les polítiques socials per part del govern del Partit Popular, “el govern que no estima les dones”.

D’ençà que el PP va arribar al govern, les retallades en l’àmbit d’Igualtat han arribat a percentatges alarmants. La Lluita Contra la Violència de Gènere ha patit unes retallades del 22%. I en els pressupostos d’aquest any, estan lluny de la millora.

Per si les retallades no siguin prou alarmants, el Govern ha anat implantant lleis que atempten contra la lluita en contra de la violència de gènere, com són la Llei Wert, que directament elimina l’espai d’Educació per la Ciutadania, que volia formar als joves en la igualtat i la dignitat; o la Reforma Local, que treu totes les competències d’Igualtat i Violència de Gènere, allunyant encara més les víctimes de la seva protecció més immediata.

La Joventut Socialista de Catalunya denuncia la manca de recursos i proteccions de les quals disposen les víctimes de violència de gènere, i considera que en un context econòmic tan difícil com l’actual, el suport de les polítiques estatals és fonamental per tal que les víctimes puguin fer el pas de denunciar als seus agressors. Per aquest motiu creiem primordial que el Govern del PP mantingui la lluita contra la violència de gènere com una prioritat política.

Més joves, més violència

Un desmantellament sistemàtic de la protecció de les víctimes de la violència de gènere, repercuteix en tota la societat. De manera que no només no disminueixen les víctimes d’aquesta violència, si no que n’augmenta en els més joves.

Els últims estudis demostren que el masclisme cada vegada té més presencia a les aules escolars, tant entre nens com entre adolescents, sent cada vegada més freqüent trobar casos en què menors de 30 anys han estat agredides per les seves parelles sentimentals.

Per una altra banda, l’eclosió de les xarxes socials també ha generat una altra violència de gènere. Les xarxes socials poden ser també un espai de control i assetjament que pot passar inadvertit per les víctimes però que no deixa de ser violència.

Per aquest motiu la campanya de la JSC d’aquest 25 de novembre “Violència no és amor. Si t’estima no et controla” pretén conscienciar les persones més joves que hi ha molts tipus de violència de gènere que sovint passen desapercebudes o ens semblen menors. Aquestes actituds de violència es repeteixen a la intimitat d’un Whatsapp per exemple i cal que hi hagi tolerància zero.

Per això, la Joventut Socialista de Catalunya reclama accions dintre dels programes educatius per tal de fomentar la igualtat i eradicar el masclisme, entre els joves i en la societat. I fins ara, l’únic que ens ha demostrat el Govern del PP, és que NO estima a les dones.

Documents adjunts