Joventut Socialista de Catalunya

9 de maig, Dia d'Europa

Reivindiquem els valors que van inspirar la Unió, i que no són sempre visibles avui dia.

Avui 9 de Maig dia d'Europa, des la JSC volem homenatjar i mostrar el nostre més ferm suport a les idees i valors del projecte europeu.

La Declaració Schuman va ser el primer pas cap a la consolidació de la pau, el creixement i el progrés al nostre continent. Ara, al 2016, Europa fa front a reptes tant complicats i diversos com la crisi econòmica, l'auge de l'extrema dreta, l'atenció als refugiats, el Brexit o la manca d'oportunitats per als i les joves.

Des de la JSC volem fer una crida a recuperar l'esperit fundacional de la Unió Europea i promoure els valors de la solidaritat, inclusió i germanor entre tots i totes els ciutadans i ciutadanes.

La recent elecció del laborista Sadiq Khan com a alcalde de Londres és tot un exemple d'una Europa inclusiva unida en la diversitat.

Els i les socialistes europeus hem de ser capaços de defensar més que mai el nostre projecte polític col•lectiu que prioritza el benestar conjunt per sobre de les nostres diferències ideològiques, racials, religioses, de gènere, generacionals, de procedència o d'orientació sexual.

Per tant, seguim construint i canviant el somni europeu. Volem més Europa, però sobretot una Europa diferent. Una Europa millor.

Enric López Jurado
Secretari de Política Internacional
Joventut Socialista de Catalunya