Joventut Socialista de Catalunya

Adrián Sànchez: "Les revàlides perverteixen els continguts acadèmics i degraden la tasca docent"

La JSC es posiciona en contra de les “revàlides” a l’ESO i al Batxillerat.

Malgrat estar en funcions, el govern de Mariano Rajoy continua treballant en la destrucció del model educatiu públic de l’Estat mitjançant decrets que desenvolupen la socialment rebutjada LOMCE. En aquesta ocasió, han desenvolupat les avaluacions finals externes d’ESO i Batxillerat, popularment conegudes com a “revàlides”.

Aquestes proves, comuns a tot l’Estat i sense les quals no es podran obtenir les titulacions esmentades, constitueixen un atac classista i centralitzador més. Segons el Secretari de Política Estudiantil de la JSC, Adrián Sánchez, “les revàlides perverteixen els continguts acadèmics i degraden la tasca docent: l’objectiu de l’ESO i el Batxillerat ara no serà aprendre, serà aprovar les revàlides dissenyades a molts kilòmetres del centre educatiu. A més, contribuiran a establir una relació de competència i rànquings entre centres que acabarà conduint a un sistema educatiu amb centres de primera i centres de segona.”

Des de la JSC creiem que la millora de la qualitat educativa passa per dotar dels mitjans i recursos necessaris el sistema públic d’educació per tal que no només es garanteixi la universalitat en l’accés si no també l’equitat en la distribució de les oportunitats d’aprenentatge. Per tant, és imperatiu derogar la LOMCE i totes aquelles normatives que han contribuït a desenvolupar-la i retallar inversions en educació i, des del diàleg polític i social, teixir un pacte per l’educació que permeti un sistema educatiu estable, equitatiu i inclusiu centrat en l’alumne.