Joventut Socialista de Catalunya

El Consell Nacional ha aprovat la gestió realitzada però la JSC encara noves fites polítiques

La JSC s'ha reunit en Consell Nacional per valorar l'activitat política de l'organització del darrer any, des que el març de 2012 es va escollir la nova comissió executiva, liderada per Javi López

"O la política dóna respostes i solucions ja o el llaç de confiança de les darreres èpoques s'acabarà trencant". El primer secretari de la JSC, Javi López s'ha mostrat molt preocupat per l'alarmant situació dels joves a Catalunya.

Segons López, el país necessita que hi hagi una veu forta "contra l'austeritat i per la regeneració democràtica". En aquest sentit, el líder de la JSC ha fet un crit a continuar la lluita: "No hem d'estar a la defensiva, hem de ser trinxera de defensa de la ciutadania i dels drets".

El líder dels joves socialistes catalans ha valorat positivament la gestió realitzada per l'organització en el darrer any però creu que queden molts reptes per endavant, com el tan urgent i necessari ple monogràfic sobre atur juvenil, impulsat per la JSC, que se celebrarà al Parlament de Catalunya abans del juliol.

Avui la JSC ha criticat el desgovern regnant a Catalunya, tot demanant que s'aturin les destralades contra els joves.

Resolucions aprovades

L'organització també ha aprovat diverses resolucions:

- Per "rescatar les persones" a favor de la Iniciativa Legislativa Popular per la Renda Garantida Ciutadana

- Per una educació pública lliure de reformes i retallades ideològiques

- Per continuar donant passes clares en la consecució de la Tercera República.

- Per exigir restituir les delegacions territorials de TV3

- Volem una Catalunya definitivament lliure d'animals en circs

- A favor del municipalisme com a motor de canvi, cohesió social i transformació política

- "Un nen, un àpat", per la justa distribució en contra del malbaratament de les grans superfícies

- Per condemnar la proposta de modificació de la llei de 'Interrupción Voluntaria del Embarazao' que trenca de dalt a baix els drets de les dones a decidir sobre el seu propi cos

Les comissions sectorials es posen en marxa

S'han presentat els plans de treball i els objectius de les quatre comissions que funcionaran paral·lelament de forma permanent: les de política estudiantil, política sociolaboral, nova ciutadania i laïcitat, i igualtat i drets civils.

Gestió aprovada

Durant el Consell Nacional, s'han aprovat l'informe de gestió del període març 2012 - març 2013 de la comissió executiva, els informes econòmics i del defensor del militant, el del consell nacional del PSC i el del comitè federal de las Juventudes Socialistas de España.

 

A sota podeu visualitzar el vídeo de l'acció política realitzada durant el període març 2012 - març 2013.