Joventut Socialista de Catalunya

El Ple monogràfic sobre la joventut a proposta de JSC se celebrarà abans de l'estiu

La JSC hem d’estar molt orgullosos de situar en el centre del debat institucional els problemes de la joventut catalana

La JSC estem d’enhorabona. Una proposta de la JSC presentada al Parlament el passat 5 de febrer, i després aprovada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) el 2 de març de 2013, ha estat finalment aprovada per la mesa del Parlament i s’haurà de realitzar abans de l’estiu. Això ha estat possible gràcies a la feina feta per la JSC – Joventut Socialista de Catalunya i per la iniciativa política parlamentària del GPS – Grup Parlamentari Socialista.

Els companys i companyes de la JSC hem d’estar molt orgullosos de situar en el centre del debat institucional els problemes de la joventut catalana, molt especialment l’atur juvenil. Per això us animem a fer el màxim de difusió a les xarxes de la nostra fita i utilitzar #PleAturJuvenil.

La JSC fa temps que reivindiquem que l’atur juvenil és una emergència nacional i que a data d’avui afecta al 52,1%. Així doncs, ha augmentat un 6,7% respecte l’any passat. No ens cansem de denunciar que “Catalunya no és país per a joves”, però amb això no n’hi ha prou. No hem volgut restar parats veient l’actitud passiva del Govern enfront de la massiva fugida de talent juvenil cap a altres països en busca d’un present millor.

Hem considerat imprescindible que el Govern i la resta de grups del Parlament situïn l’atur juvenil en el centre del debat públic i polític i centrin el seu esforç en trobar solució. Per aquest motiu la JSC va proposar al PSC la possibilitat de celebrar un Ple Monogràfic Extraordinari sobre l’atur juvenil al Parlament de Catalunya en aquest període de sessions. I fruit d’aquesta demanda, i gràcies a l’impuls del GPS i, finalment, el recolzament d’altres grups polítics es celebrarà el aquest Ple Monogràfic.

Però la feina acaba de començar. Durant aquest Ple, la JSC vol forçar al Govern a aprovar un Pla transversal per pal·liar els efectes de l’atur en el sector de població comprés entre els 16 i els 34 anys. A més, també volem aprovar mesures per fer front a la realitat juvenil.

La lluita continua!

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)