Joventut Socialista de Catalunya

El PSC assumeix les principals propostes de la JSC

La Joventut Socialista de Catalunya considera un gran èxit l’aprovació de la immensa majoria de aportacions i resolucions al Congrés del PSC.

La Joventut Socialista de Catalunya ha participat aquest cap de setmana en el XIIIè Congrés del PSC amb més d’un centenar de membres. L’organització juvenil havia presentat més d’una vintena de propostes entre aportacions al text base i ponència marc, esmenes a estatuts i noves resolucions. Totes les propostes presentades han estat treballades durant mesos i aprovades pel màxim òrgan de la organització, el Consell Nacional de la JSC.

Pol Gibert, primer secretari de la JSC i diputat al Parlament valorava així el Congrés: “Ha estat un cap de setmana de molts èxits. Hem aconseguit aprovar la immensa majoria de les aportacions, resolucions i esmenes aportades per la Joventut Socialista al XIIIè Congrés del PSC. Entre les principals, hi trobem el vot als 16 anys, la legalització de cànnabis, la reforma del sistema universitari i la dignificació de les pràctiques no laborals. Totes ells lluites històriques de la Joventut Socialista de Catalunya i que acosten el projecte socialista a les necessitats i demandes dels i les joves”.

També s’han assumit les aportacions de la JSC en matèria de justícia social, violència de gènere, educació, habitatge, economia col·laborativa, territori, ecologia o laïcitat i republicanisme. Amb l’incorporació d’aquestes propostes, el PSC assumeix posicions netament d’esquerres per fer front als reptes dels propers quatre anys.

D’altra banda, la comissió d’estatuts ha incorporat una esmena de la joventut socialista per tal de potenciar la presència de joves a les candidatures electoral, reservant dos de cada deu llocs a les llistes per menors de 35 anys. Amb aquesta iniciativa es pretén rejovenir les candidatures i reconnectar amb els anhels d’una nova generació.

La Joventut Socialista de Catalunya també ha aconseguit incorporar dos dels seus membres a l’executiva del PSC, Arnau Ramirez, vice primer secretari de la JSC i que portarà els temes de LGTBi; i en David Donaire, que portarà els temes de Xarxes Socials al PSC.