Joventut Socialista de Catalunya

Ens podran treure els flyers però no ens trauran la veu

Aquest matí la JSC ha realitzat una acció en protesta contra l'esclavitud sexual i la prostitució a les portes del Mobile World Congress, on membres de la Guàrdia Urbana els hi ha requisat els flyers

Avui, la Joventut Socialista de Catalunya ha realitzat un acte de conscienciació sobre la prostitució a les portes del MWC com a protesta d’utilitzar grans fires i congressos com a atracció per part de prostíbuls i clubs sexuals a la ciutat de Barcelona.

Malgrat que l’acció s’ha vist afectada pel requisament del material per part de la Guarda Urbana d’Hospitalet de Llobregat, municipi que alberga el recinte de la Fira de Barcelona, al·legant “que en la ciutat està totalment prohibit repartir propaganda en forma de flayers o pamflets”, l’acció ha continuat demanant als assistents del congrés que compartissin amb la JSC imatges en contra de l’esclavitud sexual amb els cartells. Tot i això considerem que l'actitud de la Guàrdia Urbana ha estat desproporcionada quan al voltant de tota la fira de Barcelona es pot trobar publicitat de bordells, però en canvi no es poden repartir per sensibilitzar als assistents sobre el veritable drama que amaga l’esclavitud sexual.

La campanya de conscienciació per a què congressistes i visitants de Barcelona se sensibilitzin del que hi ha darrere de la prostitució, la tracta i l’explotació sexual és una greu violació dels drets humans. La Joventut Socialista de Catalunya exigeix als ajuntaments i administracions implicades en l’organització d’aquest tipus de congressos que faci molt més que treure un cartell d’un bordell durant els dies del congrés, si no que també evitar que es produeixin i proliferin aquestes pràctiques durant aquests esdeveniments. Al cap i a la fi, la JSC considera que Barcelona no ha de ser un reclam de turisme sexual al sud d’Europa.