Joventut Socialista de Catalunya

Junts pel Sí es retrata: “El cap d’un Israelià val per 10 palestins”

Davant de les revelacions de l’Anna Gabriel, número dos de la Candidatura d’Unitat Popular el Primer Secretari de la JSC considera que “cal una rectificació immediata i assumpció de responsabilitats”

Avui, la número dos de la CUP ha declarat a una entrevista a Rac1 que durant les negociacions amb Junts pel Sí, un negociador d’aquesta candidatura va declarar que “un cap d’un israelià val pel de 10 palestins” referint-se als caps de l’expresident Artur Mas i els del grup parlamentari de la CUP.

Les declaracions que algun membre de JxSí va fer en relació al conflicte d’Israel i Palestina són del tot inacceptables i contraries als valors democràtics, de solidaritat, igualtat i pau que fonamenten la unitat del poble de Catalunya.

Es tracta d’unes afirmacions molt greus, tot i ser fetes en privat, i especialment doloroses tenint en compte la violència que pateixen diàriament centenars de persones en aquest conflicte” declara Pol Gibert, primer secretari i diputat al parlament. “Justament fa un any que vam viatjar a Israel i Palestina per conèixer de primera mà la situació del conflicte i el patiment del poble palestí. Aquest menysteniment de dirigents de Junts pel Sí, demostra la manca de sensibilitat i coneixença del conflicte” afirma el Primer Secretari de la JSC.

Demanem tenir coneixement de la persona que les va fer i en reclamem la seva dimissió. Algú que parla amb tanta lleugeresa i de forma contrària als drets humans sobre un assumpte tan greu no pot en cap cas formar part d’un projecte polític amb voluntat de representar el conjunt del país. A més, aquestes declaracions no mostren Catalunya i el seu govern com un actor pacífic, ni el deixen en una bona posició en l’escenari internacional.