Joventut Socialista de Catalunya

La JSC acorda amb les altres formacions polítiques juvenils un Manifest pel dret a decidir

JSC, JEV, AJ, JERC, JNC i UJ signen un Manifest per a què s’impulsi un referèndum acordat i vinculant sobre el futur de Catalunya
Imatge de la presentació del Manifest Pel Dret a Decidir, davant del Parlament de Catalunya
Al contacte informatiu amb la premsa, han estat presents el primer secretari de la JSC, Javier López, i la viceprimera secretària, Arantxa Calvera

El primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), Javier López, s’ha mostrat satisfet per la voluntat d’acord entre les formacions signants: "Avui estem aquí per parlar del que ens uneix i no del que ens divideix, i ens uneix parlar del dret a decidir".

“Existeixen diferències sobre ‎#dretadecidir, som molt crítics amb la gestió del Govern en aquest àmbit, però avui reivindiquem el comú denominador"
, ha dit el líder de la JSC, que també ha manifestat que “l’organització fa temps que es va posicionar clarament a favor del dret a decidir”. El Manifest signat recull la posició aprovada pels joves socialistes al seu programa electoral de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya en la qual es declara que l’organització defensa el dret a decidir del poble de Catalunya sobre quin model nacional i d’encaix amb l’Estat es vol exercir, a partir de la celebració d’un referèndum o consulta vinculant: legal i pactada. La JSC reafirmem el nostre compromís per un projecte federal per Espanya i de reconeixement nacional per Catalunya.

El Manifest Pel Dret a Decidir recull els compromisos següents:

- Impulsar i defensar la convocatòria d’un referèndum per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir el seu futur democràticament i de forma vinculant.

- Defensar el dret democràtic dels catalans i les catalanes a poder escollir, mitjançant una pregunta clara, una resposta clara i una majoria clara el futur polític del seu país.

- Promoure la participació del moviment associatiu juvenil en el procés de presa de decisions col·lectiva com a moviment clau per assegurar un futur polític i social al nostre país.

- Treballar per garantir la participació dels i les joves també entre 16 i 18 anys com a presents que som de l'activitat política i equiparant-nos en drets i deures als majors d'edat.