Joventut Socialista de Catalunya

La JSC aposta per un govern progressista i de canvi per Espanya

El Consell Nacional de la JSC ratifica el seu posiciomanet favorable a un govern alternatiu al PP.

Les Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015 a Espanya es va produir un canvi important pel que fa a la composició del Congrés dels Diputats. La població d'arreu de l'estat va castigar significativament el Partido Popular i les seves polítiques neoliberals durant aquests quatre anys, i va llençar un missatge molt clar de voluntat de canvi polític, econòmic i social.


Les forces polítiques d'esquerres, encapçalades pel Partit Socialista Obrer Espanyol, van obtenir una majoria dels vots i, per tant, la nova majoria del Congrés dels Diputats va convertir en possible un govern alternatiu al Partido Popular i a Mariano Rajoy. Malgrat la voluntat i els esforços del candidat socialista Pedro Sànchez, no va ser possible aconseguir el tan desitjat govern del canvi ja que no totes les forces del canvi van estar a l'alçada de les circunstàncies, fet que ens va dur a una repetició de les eleccions el darrer 26 de juny.

En aquesta ocasió, els resultats per a les forces del canvi van ser lleugerament menys amables que en la convocatòria anterior, tot i que es manté la majoria de diputats i diputades dels grups que volen -o han dit que volen- un canvi de govern per Espanya.

El PSOE, com a primer partit d'esquerres del Congrés, té l'encàrrec ciutadà de liderar el canvi i treballar per fer-lo possible juntament amb la resta de forces polítiques progressistes i de canvi.

En aquest context, la Joventut Socialista de Catalunya, en coherència amb la seva trajectòria de lluita progressista i pel canvi social, vol manifestar el seu total recolzament al Partit Socialista Obrer Espanyol i al fins ara secretari general, Pedro Sànchez, per treballar incansablement per tal d'aconseguir un govern del canvi. Un partit d'esquerres i progressista com el dels socialistes, que ha liderat i fet possible tots els canvis i avenços socials produits a Espanya al llarg del període demcoràtic, no pot facilitar ni per activa ni per passiva que en Mariano Rajoy o qualsevol altre membre del Partido Popular segueixin al capdavant del Govern de l'estat.

El socialisme és l'alternativa al govern del PP que ha basat la seva acció política en la unilateralitat i la manca absoluta de diàleg per tal de dur a terme les seves polítiques conservadores i injustes. Tanmateix, el govern del PP ha estat, com a mínim, poc compromès amb la lluita contra la corrupció sistemàtica que hem anat veient en els darrers anys de manera insoportable per a qualsevol ciutadà i ciutadana decent. Nosaltres representem just el contrari a totes aquestes polítiques conservadores, cruels i injustes. Nosaltres representem just el contrari a totes aquestes actituds que, com a mínim, han amparat i facilitat la delinqüència institucional.

Per tot plegat, la Joventut Socialista de Catalunya fa una crida a la unitat socialista i referma la seva posició ja adoptada al Consell Nacional de 15 de gener de 2016, coincident amb la del secretari general dels i les socialistes del conjunt d'Espanya, de seguir apostant, costi el que costi, per un govern progressista i de canvi que ens lliuri del PP i de les seves polítiques.

Consell Nacional
1 d'octubre de 2016