Joventut Socialista de Catalunya

La JSC difon “República és Democràcia” per reclamar una República a les institucions de l’Estat

La JSC difon la campanya “República és Democràcia” per reclamar un aprofundiment democràtic en forma de República a les institucions de l’Estat


El proper 14 d'Abril es commemora la Segona República Espanyola, una època on Espanya va conquerir els valors democràtics i va ampliar l’Estat de Benestar a tota la ciutadania. Aprofitant aquesta data la JSC està desenvolupant una intensa campanya a tot el territori català amb el lema “República és democràcia” per reivindicar el republicanisme i demanar un profund canvi democràtic a les institucions de l’estat.


El primer secretari de l’organització juvenil, Javi López, ha recalcat que “per als joves socialistes, dies com aquests són dies de commemoració i de recordatori de la II República. Però especialment per reclamar un canvi democràtic de les estructures de l’estat i superar una institució, la monarquia, que no para de desacreditar-se”.


A més, la campanya inclou imatges a les xarxes socials i materials amb una gran distribució amb el lema “República és Democràcia” amb diverses imatges reclamant una República per iniciar una nova etapa política. Per López “Espanya i Catalunya necessiten reiniciar les seves institucions i obrir una nova etapa amb una política diferent. Més participativa i connectada amb els problemes dels ciutadans. El símbol d’aquest aprofundiment democràtic ha de ser la República”.


Dintre d’aquesta campanya, la JSC porta tota aquesta setmana traslladant als Ajuntaments de Catalunya la petició de fer onejar la bandera republicana als seus edificis consistorials. L’organització juvenil està repartint centenars de banderes tricolor i penjant a totes les seves seus com a símbol de compromís republicà.


Finalment, la Joventut Socialista de Catalunya s’ha sumat a la concentració unitària que es realitzarà a la Plaça Sant Jaume el proper diumenge 14 d’abril a les 18.00h sota el lema “Per la III República” a la qual anima a assistir i participar-hi. A més, els joves socialistes faran accions reivindicatives durant tot el cap de setmana en defensa de la República.


López considera que "la millor manera de commemorar una generació que va creure que mereixia un futur millor i més digne és continuar amb aquesta lluita i treballar com a hereus dels seus ideals en la construcció d’una societat que té l’esperança i la convicció que plegats pot imaginar un futur millor”.