Joventut Socialista de Catalunya

La JSC es concentra contra l'austeritat davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona

Sota el lema 'Merkel Free Zone, posem fi a l'austericidi', l'organització juvenil va aplegar ahir més d'un centenar de joves al Passeig de Gràcia. L'acció forma part d'una campanya contra l'austeritat
La JSC, contra l'austeritat.
Concentració a Barcelona.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va aplegar ahir a la tarda més d'un centenar de joves en una concentració de protesta contra les polítiques d'austeritat, convocada davant la representació de la Comissió Europea a Barcelona, al Passeig de Gràcia. Javier López, primer secretari de la JSC, considera que ja fa cinc anys que la dreta europea, capitanejada per Merkel, imposa les seves polítiques d'austeritat arreu del continent, agreujant la crisi, arruïnant milions de vides i generant “més desigualtats, més nacionalismes i menys Unió Europea”.

Sota el lema “Merkel Free Zone, posem fi a l'austericidi”, la concentració ha estat el tret de sortida d'una campanya més àmplia de denúncia de “la dictadura de l'austeritat”, que l'organització juvenil considera que està ofegant els europeus i posa en perill la pròpia Unió Europea. El missatge és clar: “L'austeritat ens enfonsa i Europa necessita un futur que funcioni, perquè és el futur de totes i tots”, explica López, que afegeix que “han fet de l'austeritat una obligació, aplicant-la de manera autoritària per sobre de la voluntat democràtica de la ciutadania”.

Front comú europeu

La JSC aposta per construir un front comú contra les polítiques d'austeritat amb la resta de joventuts socialistes d'Europa. En aquest sentit, ja co-organitza campanyes internacionals com “Rise Up!”, que reclama una Europa social on els i les joves tinguin un present i un futur dignes. Precisament, una delegació de la JSC participarà, des d'avui i fins diumenge, en el Workers Youth Festival que organitzen a Dortmund els i les joves de l'SPD alemany i on s'avançarà en la construcció d'aquest “front de resistència”.

Enllaços

Galería d'imatges (2)

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)