Joventut Socialista de Catalunya

La JSC exigeix la retirada de la repugnat campanya de HazteOir

Vergonya absoluta la campanya de Hazte Oir. Ja n'hi ha prou d'aguantar atacs als drets LGTBI per part de la caverna conservadora i rància.

Davant de la campanya transfòbica que està realitzant aquests dies l'associació HazteOir amb el lema "Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen" o "Si naces hombre, eres hombre. Si naces mujer, seguirás siéndolo"., volem denunciar la ruta que està fent un autobús amb aquesta frase arreu de la comunitat de Madrid i actualment per diverses ciutats de Barcelona, entre elles Barcelona el divendres 3 de març i Hospitalet i Sant Cugat del Vallès dissabte 4 de març.


Des de la Joventut Socialista de Catalunya mostrem el nostre absolut rebuig davant d'aquesta campanya que vol fomentar l'odi cap al col·lectiu LGTBI en el seu conjunt i més concretament a les persones transgènere.

Per aquest motiu exigim a la Generalitat que no permeti la circulació d'aquest autobús transfòbic a Catalunya per, entre moltes raons, difondre un lema que constitueix un delicte penal per fomentar l'odi, a més de fomentar la discriminació de les persones trans menors d'edat. Creiem que els ajuntaments dels municipis per on circuli aquest autobús també han d'emprendre les accions legals pertinents en cas que la Generalitat no actuï. A més, cal recordar que a Catalunya hi ha vigent la Llei 11/2014 que prohibeix explícitament el foment de l'odi i el rebuig social contra el col·lectiu LGTBI.

La secretària nacional d'Igualtat i LGTBI de la Joventut Socialista de Catalunya, Sofía Acosta, explica que "és repugnant que HazteOir, que ha demostrat en els darrers temps que només busca tornar a imposar els valors ultracatòlics com es va fer durant la dictadura franquista, estigui instant a la ciutadania a discriminar a un col·lectiu tan vulnerable com són els nens i les nenes trans. Només aquests grups de feixistes ultracatòlics com aquest poden tenir aquesta actitud tan miserable de fomentar l'odi cap a els i les menors d'edat segons la seva identitat de gènere".