Joventut Socialista de Catalunya

La JSC denuncia la manca de propostes juvenils de CIU

La Federació només te dues propostes en matèria de Joventut front 8 en matèria de Residus.

La JSC es sorprèn i es lamenta de la manca de consistència de les propostes en matèria de joventut del programa electoral de CiU que es trobava penjat a la seva web fins dilluns 13 de Setembre sota el títol “Programa de Convergència i Unió Definitiu” i que sobtadament ha desaparegut. La formació política juvenil denuncia que d’un total de 126 pàgines, l’apartat de Joventut (1.1.7, pàg. 12) ocupa dos únics paràgrafs amb dues úniques propostes.

En aquest sentit, les dues propostes realitzades fan referència a la implantació del Pla Nacional de Joventut 2010- 2020 i a la posada en marxa de les Oficines d’Emancipació Juvenil. La JSC denuncia que aquestes dues úniques propostes de CiU en matèria de joventut ja estan en marxa. Així, el Pla Nacional de Joventut s’ha elaborat en gran mesura durant aquest mandat i qualsevol futur govern haurà d’implementar el que finalment s’aprovi, i 12 municipis ja compten amb Oficines d’Emancipació Juvenil a iniciativa de l’actual govern de la Generalitat .

La formació juvenil també ha volgut destacar que front les 8 propostes destinades als residus (6.8, pàg. 115), CiU només fa 2 propostes destinades a la Joventut. En aquest sentit, des de la JSC es lamenta la deixadesa de CiU vers els joves, el col•lectiu que pateix amb més duresa la crisi i l’atur i que es troba més allunyat de la política.

Javier López, 1er Sec de la JSC, ha indicat “sembla que això del programa electoral CiU no s’ho a pres molt seriosament i comporta que tinguin quatre vegades més propostes de com gestionar les escombraries que pel futur del joves del nostre país, cosa que no s’entén d’un partit que aspira a optar a la presidència de la Generalitat ”.

Per tal d’informar de tot això, la JSC iniciarà una campanya a Internet amb material audiovisual per tal de traslladar aquesta manca absoluta de solidesa de les propostes en matèria de joventut sota el títol: “CiU no té propostes, només BLA, BLA,BLA,BLA,BLA.”

López ha volgut destacar que “front aquesta lamentable realitat tenim una de ben diferent. Avui hem aprovat finalment al Parlament la Llei de Joventut de Catalunya, l’única competència exclusiva de la Generalitat que no tenia una normativa en rang de llei per desplegar-la. I CiU s’ha abstingut .”

El jove dirigent ha volgut donar dades de l’obra de Govern, ressaltant que “la despesa per universitari ha augmentat de 4.446€ a 8.701€ per estudiant respecte l’any 2003. Els ensenyaments professionals superen els 100.000 estudiants i per primera vegada superen als de batxillerat. A més el nombre d’ajuts a joves per l’emancipació juvenil en matèria d’habitatge ha passat de 0 a 41.000 en 7 anys”.

La JSC vol destacar que caldran molts esforços per part de tots per solucionar els problemes que afecten a la joventut de Catalunya, en especial les elevades taxes d’atur juvenil. “Però queda clar a qui li avalen els fets i aquí no, i aquí li avalen les propostes i a qui no”.

Enllaços

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)