Joventut Socialista de Catalunya

La JSC reflexiona am la IUSY, la YES i UCFR sobre l'avanç de l'extrema dreta a Europa

La xerrada "L'extrema dreta en un any electoral" s'ha celebrat el marc de la Jornada "Impuls Europeu" del PSC.

La Joventut Socialista de Catalunya ha participat aquest dissabte 1 d'abril a la Jornada "Impulsem Europa", organitzada per la secretaria d’Impuls europeu del PSC. Durant el dia s'han tractat diverses qüestions com els nous reptes que posen en perill els valors fundacionals d’Europa, el Brèxit, l'auge dels populismes, la necessitat de construir un pilar social europeu, el terrorisme global, l'impacte de l'elecció de Trump com a president dels EUA i la crisis dels refugiats, entre altres.

Sota el títol “L’extrema dreta en un any electoral” s’han plantejat els principals reptes de l’esquerra europea per fer front a l'avanç dels nous populismes xenòfobs que recorren Europa i plantejar alternatives socialdemòcrates sòlides. 

La xerrada, moderada pel primer secretari de la JSC i diputat al Parlament, Pol Gibert, ha comptat amb la intervenció d’Alessandro Pirisi, secretari general de la IUSY, de Laura Slimani, presidenta de la YES, d’en David Karvala, membre d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i d'en Ferran Pedret, primer secretari del PSC de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya.

Alessandro Pirisi ha recordat en la seva intervenció la necessitat de reflexionar sobre com s'ha d'organitzar la socialdemocràcia a nivell europeu, superant les fronteres entre els diferents estats membre per actuar de forma conjunta, entenent que "només així trobarem l'hegemonia que volem per canviar les coses i barrar el pas als extremismes". Per la seva banda, Laura Slimani ha defensat la necessitat d'introduir "canvis en els partits socialistes i socialdemòcrates europeus per afrontar amb garanties els nous reptes que ens planteja el moment actual". En la mateixa línia s'ha pronunciat David Karvala, que ha apostat per "un moviment unitari a tota Europa contra el feixisme com a única manera de fer front a l'onada de populisme xenòfob que ens amenaça". Ferran Pedret ha tancat la ronda d'intervencions posant en valor la tasca que fan moviments com Unitat Contra el Racisme i el Feixisme (UCRF), "deixant de banda altres diferències ideològiques per forjar un moviment d'àmplia base que s'està demostrat molt efectiu".