Joventut Socialista de Catalunya

“No és moment de moure fitxa, és moment de canviar el taulell de joc”

La JSC i les JSE presenten la seva proposta de reforma constitucional i aposten per una “segona transició” que impliqui les noves generacions en els canvisEl primer secretari de la Joventut Socialista de Catalunya, Javi López, i el secretari general de les Joventuts Socialistes d’Espanya, Nino Torre, han presentat aquest matí les resolucions que aportaran a la conferència política del PSOE que tindrà lloc els propers 8, 9 i 10 de novembre a Madrid, on aposten per una reforma constitucional en profunditat. En roda de premsa a la seu del PSC, López ha assegurat que “no és moment de moure fitxa, és moment de canviar el taulell de joc, i d’aquesta reflexió neix la nostra proposta de reforma de l’arquitectura institucional”.

“Ha arribat l’hora d’una segona transició, de defensar els drets socials, de modificar les relacions amb l’Església, de transformar la justícia, de que es permeti debatre sense prejudicis sobre la figura del cap d’estat, de modernitzar l’administració pública, adaptar la transformació de l’estat a la realitat europea, o regenerar la política, un dels principals clams de la societat”. En aquests canvis, ha dit Javi López, cal “fer partícips a les noves generacions del pacte constitucional, des del reconeixement a l’etapa de progrés que ha suposat, però és hora de girar full”.

Pel secretari general de les Joventuts Socialistes d’Espanya, Nino Torre, “és evident que és precís un nou marc per a Catalunya i és urgent una reforma constitucional que impliqui també a la nostra generació”. “Rajoy y Mas agiten banderes però no ofereixen solucions, com tampoc donen sortida als joves”, ha destacat. “Cal una agenda federal, laica i republicana, i el federalisme és la millor solució per donar sortida a la situació actual”, ha afegit.

Els dos dirigents han desgranat els principals aspectes d’aquesta proposta (que adjuntem en el document de resolucions polítiques) i que fam èmfasi en la necessitat d’una “reforma territorial de l’estat sense embuts cap a l’estat federal”. Reconeixement explícit de la realitat plurinacional de l’estat, cooficialitat de les llengües nacions que formen part d’Espanya, clarificació de competències, repartiment just dels recursos i més i millor representació territorial a les preses de decisions de l’estat a través de la transformació del Senat. “És hora de marcar un nou horitzó, cal un nou pacte entre territoris i un pacte entre generacions“, ha conclòs Javi López.

Enllaços

Vídeos relacionats (1)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)

No s'ha seleccionat cap vídeo (aquest text no hauria d'aparèixer)