Joventut Socialista de Catalunya

Selectivitat: PDeCAT i ERC canvien les regles de joc a mig partit.

El Govern de la Generalitat canvia l'estructura de les PAU a només 4 meses vista.

Aquesta darrera setmana el Govern de la Generalitat ha tornat a demostrar la seva nul·la capacitat de gestió en anunciar canvis en l’estructura de les PAU a quatre mesos de la seva celebració. El Primer Secretari de la JSC, Pol Gibert, ha advertit que “després de mesos sentint a dirigents enorgullits per la insubmissió a la LOMCE, han aparegut els primers indicis d’aquesta nefasta llei educativa”. De manera sobtada la Secretaria d’Universitats i Recerca ha anunciat que l’estructura de les PAU per a l’any 2017 és la mateixa que l’any anterior, però amb un petit matís: aquest any, els i les estudiants no podran escollir una matèria optativa qualsevol per a la fase general, sinó que l’hauran de triar entre 4 relatives a les modalitats de batxillerat: història i fonaments de les arts, llatí, matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials.

“Potser cal recordar que aquesta era una característica de la famosa revàlida del senyor Wert i de la que suposadament el departament d’Ensenyament estava en contra” ha afegit Gibert.

Aquest canvi suposa una pèrdua d’oportunitats a tots aquells estudiants que comptaven en utilitzar alguna d’aquestes assignatures per a la fase específica gràcies a les ponderacions que permeten ampliar fins els 14 punts. Per tant, tots aquells estudiants que van fer la matrícula de segon de batxillerat i van triar assignatures pensant en els seus estudis universitaris i en les PAU estan veient com la seva planificació se’n va en orris.

Entenem que el canvi no seria greu si s’hagués anunciat abans de realitzar-se les matrícules del curs anterior, i no pas a tot just quatre mesos de la realització de les proves. A aquest fet cal afegir un fet inacceptable com és que l’apartat del web de la Secretaria d’Universitats i Recerca referit a les PAU, on es detalla l’estructura de les proves, actualment no hi figura cap contingut sinó un enllaç a la nota de premsa en què s’anuncien aquests canvis.

Per totes aquestes raons, la JSC denuncia aquests fets que considerem inacceptables, reclama explicacions al senyor Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i demana l’ajornament d’aquests canvis per a propers anys, mantenint el model de 2016 per a les PAU 2017 assegurant així la igualtat d’oportunitats entre tots els estudiants.