Joventut Socialista de Catalunya

Un ple monogràfic al Parlament per abordar la “dramàtica emergència nacional” que pateixen els joves

La JSC i el Grup Parlamentari Socialista proposen la celebració d’un ple al Parlament per revertir la situació de la joventut i trobar solucions al massiu atur juvenil

El grup Parlamentari Socialista demanarà, a instàncies de la Joventut Socialista de Catalunya, un ple monogràfic al Parlament sobre la situació de la joventut i l’atur juvenil. El primer secretari de la JSC, Javi López, ha comparegut aquesta tarda al Parlament amb el portaveu Socialista per explicar que el grup sol·licitarà debatre sobre una situació que ha qualificat "d’emergència nacional".

"És una situació dramàtica, hi ha un milió de joves a Catalunya entre 18 i 30 anys, un milió de preguntes sense resposta. Un atur juvenil massiu i una emigració només comparable amb la de la postguerra", ha argumentat Javi López.

"La joventut ha estat una de les dianes dels governs català i espanyol, amb l’increment de les taxes universitàries i Formació Professional, l’eliminació de la Renda Bàsica d’Emancipació o la destrucció de les polítiques actives d’ocupació", ha dit, "generant una situació vergonyosa per una democràcia social avançada en un país que sempre s’ha caracteritzat per ser una terra d’oportunitats".

Per López "l’espai de progrés que havíem forjat està desapareixent i vivim una realitat escandalosa, tal i com l’han qualificat les institucions europees, d’absoluta emergència nacional. Cal donar respostes a problemes reals, el ple ha de servir per revertir l’actual situació i donar respostes clares i contundents".

El portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, s’ha mostrat esperançat de rebre el suport dels grups parlamentaris per tal que aquest ple se celebri en aquest període de sessions.

L’atur juvenil és del 52,1% a Catalunya (un 70,7% entre 16 i 19 anys), hi ha 261.300 joves a l’atur a Catalunya, el que suposa un augment del 6,7% respecte l’any passat.

La JSC proposa que el Parlament aprovi una resolució instant al Govern a aprovar un Pla transversal per pal·liar els efectes de l’atur en el sector de població comprés entre els 16 i els 34 anys que a Catalunya, un pla de xoc que generi oportunitats laborals, doni suport als emprenedors i ajudi als joves a trobar un lloc de treball.

Enllaços