Joventut Socialista de Catalunya

Vergonya: El Govern deixa perdre 42M€ destinats a combatre l'atur juvenil

El govern confirma el que portem mesos denunciant: la seva mala gestió provoca el retorn a l'UE de 42 milions d'euros del pla de Garantia Juvenil.

Aquest matí es confirmava el que la Joventut Socialista de Catalunya porta mesos denunciant: la mala gestió i la perversió del Pla de Garantia Juvenil per part del govern de la Generalitat. Aquesta pèssima gestió es tradueix amb l'obligació de retornar entre 33 i 42 milions d'euros al f Fons Social Europeu per no haver-se executat quan tocaven les accions del pla de garantia juvenil.

Pol Gibert, primer secretari de la JSC i diputat al parlament afirma que "som líders d'atur juvenil a Europa, i tot i així el Govern no ha estat capaç de bolcar tots els esforços en combatre aquesta situació amb els fons provinents de la Comissió Europea".

Pol Gibert ha explicat que "a Catalunya tenim més de 100.000 joves que no s'estan formant i no troben feina. El Govern porta mesos fent grans anuncis sobre l'aplicació a Catalunya de la Garantia Juvenil, mentre ells mateixos reconeixen que hauran de retornar més de 42 milions d'euros a Europa que han estat incapaços de gestionar".

"Som líders d'atur juvenil a Europa, i tot i així el Govern no ha estat capaç de bolcar tots els esforços en combatre aquesta situació amb els fons provinents de la Comissió Europea. És una vergonya que vagin a Brussel·les a fer actes de propaganda, i no aprofitin per parlar amb la Comissió per saber com gestionar el programa de Garantia Juvenil", ha dit.

El portaveu socialista ha denunciat que "fa anys que denunciem que Catalunya no és un país per a joves. Un cop més, desgraciadament es demostra que milers de joves es veuen abocats a l'emigració i la precarietat davant la incompetència del Govern de la Generalitat".