Joventut Socialista de Catalunya

Espai Alternativa

La Fundació Rafael Campalans i la JSC han posat en marxa un àmbit de treball de la Fundació sota el nom ESPAI ALTERNATIVA amb l’objectiu de crear un pols de pensament del socialisme juvenil.

La JSC organitza, dinamitza i posa en marxa projectes, debats i publicacions sota aquest àmbit i coordina la participació de la seva militància.

Sota l’àmbit ESPAI ALTERNATIVA realitzem seminaris de formació i debat per tal d’enfortir la xarxa de dirigents juvenils, reconstruir una alternativa política d’esquerres i vertebrar aliances amb sectors socials juvenils emergents.

Sota l’àmbit ESPAI ALTERNATIVA la Fundació Rafael Campalans també és dipositari de l’arxiu històric de la JSC. La JSC trasllada els materials necessaris per la seva actualització i fer un ús divulgatiu de l’arxiu.

Sota l’àmbit ESPAI ALTERNATIVA la JSC realitza publicacions periòdiques amb l’objectiu d’enriquir el debat de l’esquerra, cercar respostes als interrogants  que interpel•len a la socialdemocràcia europea i donar solucions als problemes de la joventut catalana. La JSC i la Fundació Rafael Campalans fan difusió interna i externa d’aquestes publicacions.

L'ESPAI ALTERNATIVA és un espai de trobada, debat, diàleg i reflexió de dirigents juvenils i antics membres de la JSC per tal d’enriquir les propostes de la Fundació Rafael Campalans i enfortir els llaços amb personalitats de la política i la societat catalana.

 

PUBLICACIONS:

Espai Alternativa #1: "Un milió de preguntes que mereixen una resposta" (Javier López, 1r secretari de la JSC) - 12 de febrer de 2013

Espai Alternativa #2 "Re-ideologitzar la socialdemocràcia" (Carles Ferreira) - 15 de març de 2013

Espai Alternativa #3: “’No hi ha alternativa’, diuen” (Eloi Cortés) - 9 de maig de 2013 (Vaga General d'Educació)

Espai Alternativa #4: "Democratitzar l'Economia" (Javier Naya) - 27 de maig de 2013

Espai Alternativa #5: "Un nou impuls per a les polítiques de joventut" (Víctor Albert) - 19 de juliol de 2013

Espai Alternativa #6 "Refugiats: el ressò de l’excepció, l’oblit de la realitat" (Marta Gavaldà) - 8 de febrer del 2016

Espai Alternativa #7 "Cap a una Xarxa Ciutadana contra la violència masclista" (Ruben Castro) - 25 de novembre del 2016