Joventut Socialista de Catalunya

Els representants joves i socialistes europeus es reuneixen per coordinar polítiques

La cimera de joves dirigents acorda una declaració de principis que aboga per un canvi de rumb a l'esquerra europea.

La setmana passada els líders de les diferents joventuts socialistes d'arreu d'Europa es van reunir a Estrasbourg arran de l'últim ple de l'any del Parlament Europeu.

En la cimera es va fer valoració d'aquest 2016 i es van plantejar els reptes que tenim per davant el proper any 2017, entre ells, la garantia juvenil i el seu funcionament als diferents Estats membre, la crisis democràtica i social d'Europa, el futur del programa Erasmus Plus, l'augment de l'extrema dreta a Europa, la crisi de refugiats,...

Pol Gibert
, primer secretari de la JSC, ha explicat que “la lluita contra la desigualtat rampant que afecta al jovent del nostre país també passa per una Europa social. L’UE no es va crear com un simple espai de lliure mercat, sinó com un espai d’oportunitats i esperances que fos referent de la democràcia i el progrés. Necessitem tornar recuperar el somni europeu, i combatre els malsons que ens poden assetjar si no actuem"

Tanmateix, la trobada va servir per traslladar als Eurodiputats joves, entre ells el companys Javi López, l’estat dels i les joves arreu del continent, així com els possibles temes a treballar durant el proper període de sessions del Parlament Europeu.

De la cimera va sorgir una Declaració signada pels diferents líders de les joventuts socialistes assistents que aboga per un canvi de rumb de l'esquerra europea i planteja els reptes europeus dels propers anys. Una declaració que busca empenyer als líders de l’UE a actuar davant la situació d’impasse en que es troba Europa.