Joventut Socialista de Catalunya

La JSC celebra la iniciativa del Grup Socialista en defensa dels drets dels refugiats

El Grup Socialista juntament amb Podem i Ciutadans han presentat diverses iniciatives al Congrés dels diputats en defensa dels drets dels refugiats.

La passada setmana el grup socialista del Congrés, representat per la coordinadora dels diputats i les diputades del PSC, Meritxell Batet, va presentar diverses iniciatives parlamentàries destinades a defensar els drets dels refugiats, a més d'instar al Govern de l'Estat a acollir als més de 17.000 refugiats als quals es va comprometre amb la Unió Europea. Entre aquestes iniciatives, destaca una proposició no de llei que insta a l'Executiu del PP a complir de manera urgent el compromís de reubicació i reassentament dels 17.000 refugiats "que es va comprometre a acollir i que, de moment, no està complint".

Meritxell Batet va assenyalar la necessitat de "posar més intensitat en el que ja era una prioritat política, l'ajuda als refugiats, i donar resposta a aquesta urgència humanitària", i va advocar perquè "Europa recuperi la dignitat i autoritat moral que ha perdut" amb la seva actuació en aquesta crisi. Batet subratlla que en aquesta matèria "hauríem d'anar tots de la mà; les discrepàncies haurien d'aparcar-se per donar prioritat a la urgència".

La Joventut Socialista celebra que el Grup Socialista al Congrés reculli com a prioritat la defensa dels drets dels refugiats. Una causa que genera solidaritat envers els milers de persones que fugen de les seves cases, i vergonya davant l'actuació dels governs europeus. En aquests dies, on la vergonya és doble per les condicions infrahumanes a què es veuen sotmesos els refugiats en els diferents camps, cal aixecar la veu per denunciar el paper miserable que Europa està jugant.