Joventut Socialista de Catalunya

Pol Gibert: "Ni la terra és plana ni el jovent exiliat marxa per amplitud de mires"

El primer secretari de la JSC critica l'enèsima falta de sensibilitat de la dreta cap a l'exili juvenil.

De nou, un representant de la dreta ha tornat a obviar les veritables raons per les quals molta gent jove del nostre país, molt preparada en molts casos, es veuen obligats a marxar fora d'Espanya per buscar-se la vida.

Ahir, el Ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastís, va afirmar que el jovent marxa d'Espanya cap a altres països per una qüestió “d'amplitud de mires" i que això els "enriqueix", obviant la precarietat laboral que els Governs de la dreta han portat a Espanya condemnant a tota una generació a patir-ne les conseqüències. Gibert ha explicat que" la meitat dels i les joves no troben feina i bona part de l'altra meitat que sí que ho fan, la troben en condicions precàries i sous miserables".

"És especialment dur escoltar aquestes paraules per boca d'aquells qui més han fet per impedir la creació d'oportunitats per als i les joves" ha afegit el Primer Secretari de la JSC. Paraules que, per cert, ens recorden i molt a les ja pronunciades per representants de Convergència al Parlament enviant els i les joves "a Londres a servir cafès" o per altres representants del Partit Popular al Congrés referint-se a l'exili juvenil com a "mobilitat exterior".

Des de la Joventut Socialista de Catalunya volem manifestar una vegada més el nostre rebuig frontal davant d'aquest tipus d'afirmacions dels dirigents de la dreta -tant l'espanyola com la catalana- davant del drama que pateixen tants i tants joves. Són una mostra més de la manca de sensibilitat d'aquells que sembla que ho tenen tot més fàcil per forjar-se, per a si mateixos i per als seus fills i filles, un futur millor. Nosaltres, els i les joves socialistes, no deixarem de recordar ni una sola vegada que el que aquesta colla de gent benestant disfressa com a quelcom bonic i enriquidor no deixa de ser en la majoria de casos un exili juvenil forçat perquè el seu propi país no els dóna les oportunitats que mereixerien.