Joventut Socialista de Catalunya

Consell Nacional de la JSC Març 2010

López: “La gent que avui defensa la no‐ política està llimant la nostra democràcia” La Vicepresidenta Primera del Congrés, Tere Cunillera, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han inaugurat el Consell Nacional de la JSC a Lleida

La Vicepresidenta Primera del Congrés, Tere Cunillera, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, varen inaugurar dissabte el Consell Nacional de la JSC que es va celebrar durant
tot el dia a la Llotja de Lleida.
En la seva intervenció, i davant de 200 joves, Cunillera, va destacar que “és important estar al carrer, fent una política honesta i transparent, com fem als lloc de responsabilitat o a l’oposició” i ha recordat que “hem de convèncer als ciutadans que sense política el que hi ha és absència de polítics i presència de dictadures”. Per això, va dir “no és estrany que la dreta estigui tant exacerbada i crispada” i ha afegit que “cal que creguem en els valors de la socialdemocràcia, plenament vigents”.
Cunillera també va afirmar que “nosaltres fem una clara aposta per la política i no participem en els moviments neopopulistes; els socialistes treballem per deixar un
món just i solidari a les noves generacions, demostrant el nostre compromís amb els joves”.
Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va apuntar que “Lleida està fent polítiques molt importants des dels joves i per als joves” i va afegir que “el fet que surtin propostes de les Joventuts Socialistes des de Lleida és la millor garantia per al futur de progrés”. En aquest sentit, Ros va destacar “dos conceptes bàsics, l’educació i la convivència, el llegat més important que volem deixar als joves i amb els que han de treballar per construir el futur”.
Finalment, el Primer Secretari de la JSC, Javi López, va explicar que “avui celebrem a Lleida el Consell Nacional, el màxim òrgan d’organització, per visualitzar el treball
fet i el que farem en un any especialment important per Catalunya”. López va afirmar que “no només debatrem sobre la crisi i com superar‐la, sinó que anem a un debat més de fons, en el que nosaltres batallarem contra la no – política” i ha conclòs que “la gent que fa no – política el que fa és minar la nostra democràcia”.
En el Consell Nacional es va aprovar per unanimitat l’informe de gestió de la Comissió Executiva Nacional i fins a un total de 9 resolucions de posicionament polític, la gran majoria a proposta de les Federacions. Les resolucions varen ser:


‐ “Per la reforma de la Llei de Propietat Intel∙lectual i contra els abusos en la gestió de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).”
‐ Resolució sobre l'eutanàsia en la que com a JSC defensem el dret fonamenal a la vida digna i a la decisió sobre el propi cos.
‐ “Avançant cap a la laïcitat”.
‐ “Suport a la candidatura de la ciutat de Tarragona als XVIII Jocs Mediterrani”.
‐ Resolució sobre els Drets de la infància.
‐ Manifest de la Comissió de Política Internacional sobre el Sàhara Occidental
‐ "Per a una Universitat pública i de qualitat"
‐ "L'Olimpisme, una oportunitat per a Catalunya"
‐ "La JSC, en favor de la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals"