Joventut Socialista de Catalunya

La JSC compromesa amb la República i el republicanisme

Durant el 14 d’abril la Joventut Socialista de Catalunya ha organitzat actes arreu del territori català amb l’objectiu de refermar els valors del republicanisme i celebrar el 79è aniversari de la proclamació de la II República Espanyola.

En paraules de Javi López, Primer Secretari de l’organització “cal reivindicar la ciutadania com a eix central de la democràcia avui més que mai, idea sota la que s’ha vertebrat sempre el moviment republicà”. Pels joves socialistes dies com aquests són dies de commemoració, de recordatori d’una de les etapes de la història d’Espanya on els ciutadans decidiren deixar d’ésser servs per convertir-se en ciutadans. Etapa que es va veure troncada per la foscor que va trepitjar Espanya durant la llarga dictadura franquista.

Tanmateix són moments per la reivindicació, “ja que la millor manera de commemorar una generació que va creure que mereixia un futur millor i més digne, és continuar amb aquesta lluita i treballar com a hereus dels seus ideals en la construcció d’una societat que té l’esperança i la convicció de que plegats pot imaginar un futur millor” ha afegit López.

Durant la jornada s’han celebrat actes i reivindicacions organitzats per les federacions de la JSC arreu de Catalunya. A la ciutat de Barcelona (a la Plaça de la Catedral), a la d’Hospitalet (a l’Avinguda Carrilet) o a la ciutat de Tarragona. A d’altres indrets s’han iniciat campanyes o fet difusió de Manifestos (Vallès Occidental). El proper cap de setmana es celebraran noves concentracions i actes commemoratius a Barcelona (Plaça St Josep Oriol) o al Castell de Penyafort (organitzat per la JSC –Alt Garraf Penedés).